Съдът остави в ареста Колин Колев, задържан за рекордния обир на

...
Съдът остави в ареста Колин Колев, задържан за рекордния обир на
Коментари Харесай

Магистратите оставиха в ареста единия задържан за най-големия инкасо обир в София

Съдът остави в ареста Колин Колев, задържан за рекордния грабеж на близо 5,3 млн. лева от инкасо автомобил в София. Решението предстои на обжалване, съобщи бтв. Според съда няма заплаха от укриване на обвинения, само че може да извърши ново закононарушение, в случай че излезе на независимост
Прочетете още
На 15 ноември предходната година малко преди 11 часа от подземния паркинг на столичен мол бяха отмъкнати близо 5 милиона и 300 хиляди лв. от инкасо автомобил.

За закононарушението са обвинени трима души - Колин Колев, който през днешния ден се изправи пред съда, мъж, който се търси и по информация на bTV е в чужбина и трети, който е в пандиза и изтърпява друго наказване, съгласно наши източници - още веднъж за обир.

В правосъдната зала стана ясно, че закононарушението е съществено планувано, от началото на 2022 година Използвани са и огнестрелни оръжия, и насила.

Информацията е от очевидец с загадка идентичност, който твърди, че обвиненият Колин Колев още тогава му предложил да взе участие в обир на пари от инкасо автомобил от съответен търговски център. Разказал му и по какъв начин тъкмо ще се случи. По думите на очевидеца точно обвиненият Колев е обезпечил и оръжията, употребявани по време на обира.

От прокуратурата настояват, че има доказателства, че мъжете са пробвали да извършат закононарушението на 14 ноември 2022 година сутринта. Тогава паркирали и чакали инкасо автомобила. Той обаче не дошъл. Ден по-късно осъществили проекта си. За да вземат парите, използвали и мощ, твърди обвиняването.

„ Като използвали за това мощ и заплашване, насочили оръжие към двамата охранители, предиздвикали ги да слязат от автомобила и да легнат на земята и ги блъснали в тила с корав предмет “, показват от Софийската градска прокуратура.

В правосъдната зала стана ясно, че видеотехническа експертиза е снимала пътя на причинителите. Пред съдията юристът на Колев изрично съобщи, че няма доказателства, че клиентът му е причинител. По думите му по време на обиска на дома на обвинения, Колев не е бил там. Отишъл самичък в Столична дирекция на вътрешните работи и се предал. Пред публицисти отбраната отхвърли коментар.

Изготвени са ДНК и други експертизи по случая. Повечето от тях не обвързват обвинения Колин Колев по пряк и неопровергаем метод с закононарушението, само че не могат да се подценен заключенията от видеотехническата експертиза, която наблюдава пътя на причинителите.

В правосъдната зала се разбра още, че Колин Колев е осъждан във Виетнам, само че не стана ясно защо. 

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР